søndag 14. august 2016

Et dukkehjem...

Jeg såg et fint bilde på Pinterest som med én gang ga meg lyst til å prøve å lage noe lignende, en liten miniatyrstue inni en lyslykt. Jeg funderte på om jeg kunne klare å lage møbler, selv om jeg antok at de jeg såg på bildet ikke var hjemmelaget. Noen søk på Pinterest og Google ga meg gode idéer til hvordan papp, perler, lim og litt maling med litt fantasi kunne forvandles til små møbler, så jeg satte igang med min egen versjon.
Resultatet syns jeg ble ganske så koselig! Lykten har fått plass på en ny kommode i stuen og kom sådan til sin rett!

onsdag 1. juni 2016

En god idé for mønsteroppbevaring

Den kjedeligste av alle sydagene er definitivt den dagen man tegner av mønster og fører dette over på stoff. En effektiv idé, som mange praktiserer, er å tegne og klippe deler til flere prosjekter samme dag. Da blir det mye å holde styr på!
Mange samler nok mønsterdelene sine i plastlommer, men i mangel på dette måtte jeg være kreativ og lage min egen vri. Ganske enkelt ved å kopiere beskrivelsen til mønsteret på ett A4 ark og teipe dette til et annet slik at de danner en lomme. Oppi lommen kan jeg ha både mønster og mindre stoffdeler. Et banalt, men kanskje nyttig tips, mer eller mindre et Colomboegg!

lørdag 21. mai 2016

Bunad til Barbie

Helt siden jeg var liten, har jeg elsket å sy klær til Barbiedukkene mine. Da jeg etter ultralyd i mitt første svangerskap fikk vite at jeg skulle få en jente, meldte lysten seg med én gang, lysten til å sy barbieklær.  Da jeg etter ca to og en halv måned med spying trengte noe mer å gjøre på enn bare å ligge på sofaen, fant jeg frem en Barbiedukke og lot fantasien løpe. Årstiden var riktig for bunad, og dermed fikk min Barbie sin første (og til nå, eneste) bunad! Selvfølgelig NordHordalandsbunad, ganske lik min egen ;-)

søndag 24. april 2016

Eldstejenten er blitt stor....

Frøken Dings har alltid syntes det har vært kjekt når hun får noe hjemmesydd. Før har det vært søte, jentete ting, men nå har jeg innsett at hun ikke vil være liten og søt lenger, men en småkul nesten-tenåring. Dermed tok jeg frem et gammelt mønster i str xs og et stoff i sort og gull som jeg hadde liggende, og vips hadde Frøken Dings fått en ny,  asymmetrisk kjoletop! Hun satte åpenbart pris på stilendringen i kreasjonene mine!

fredag 22. april 2016

Konfirmasjonsgave

Da min eldste nevø ble konfirmert i 2015, ville jeg gjøre litt ekstra ut av gaveinnpakningen. En konvolutt med penger virker jo så kjedelig! Min nevø er veldig glad i Game of Thrones, og etter litt research fant jeg ut at jeg skulle lage et drageegg som jeg kunne legge pengene i. Men siden egget, laget av leire, var knuselig, måtte jeg også lage en kiste som det kunne ligge i. Innpakningen ble vel mottatt av konfirmanten! :-)

Julepynt

Jeg kommer lett i julestemning når jeg lager julepynt! Både Tilda og Pinterest har gitt meg gode idéer. Det er veldig kjekt med julepynt med ny vri!

Da lilledo ble ny...

Jeg har lenge irritert meg over at mitt lille toalettrom var så kjedelig. Uten energi eller kapasitet til å pusse det opp, funderte jeg over om jeg med enkle knep kunne gjøre det litt finere. Noen kvelder på syrommet gjorde susen!

Crazy quilt

Dette er også noe jeg har laget etter en idé fra Pinterest. De kalles crazy quilt og var en kjekk kombinasjon av symaskinsarbeid og håndarbeid.

torsdag 21. april 2016

Et lyshus i filt

Jeg har blitt hekta på pinterest! Jeg elsker å bla igjennom idéer til ting jeg kan lage. Jeg har fått mange idéer derfra. Slik som dette lyshuset i filt!! Originalen var tovet og svært forseggjort, men selv om min er en enklere versjon, laget av filt utenpå et syltetøyglass med en lyslenke i, så ble den ganske søt likevel!